Voeding

Cholesterol verlagen met rode gist rijst

posted by Mitchell 21/12/2017

Tegenwoordig kampen veel mensen met een te hoog cholesterol. Dit wordt meestal veroorzaakt door vaak ongezond en vet te eten. Ook weinig bewegen draagt hier aan bij, echter een hoog cholesterol kan ook erfelijk zijn. Wat kan dit veroorzaken : Hoog Cholesterol = Verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Er zijn 2 soorten cholesterol namelijk de LDL-cholesterol (oftewel de ‘slechte’ cholesterol) en HDL-cholesterol (oftewel de ‘goede’ cholesterol). Wilt u hier meer informatie over : https://nl.wikipedia.org/wiki/Cholesterol.

Wanneer men kampt met een te hoog cholesterolgehalte wordt er door artsen een medicijn voorgeschreven wat het cholesterol verlaagd. De werkbare stof in deze medicijnen zijn statines die bij de meeste mensen spierpijn en gewrichtspijn veroorzaakt en zo ook bij mij.

Een goed alternatief voor deze medicijnen is rode gist rijst. Dit is rijst die is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Hierbij worden belangrijke bioactieve stoffen gevormd zoals monacolines (waarvan het merendeel monacoline K). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat rode gist rijst de cholesterolspiegel net zo goed verlaagt als statines, maar veel beter wordt verdragen.

Sinds een maand gebruik ik rode gist rijst van het merk  Vitals waarbij ik per dag 10mg monacoline K binnen krijg. Mijn LDL-cholesterol is inmiddels gedaald naar een acceptabele waarde van 3.1 en dit zonder bijwerkingen. De hartstichting geeft aan dat uw cholesterol goed is bij een cholesterolwaarde onder 5. Een waarde boven de 5 is verhoogd.  Er zijn verschillende merken op de markt, zie http://www.drogistwarenhuis.nl/gezondheid?q=rode-gist.

Op http://www.drogistwarenhuis.nl/ hebben we een compleet aanbod drogist producten uit de Nederlandse drogisterij. Drogistwarenhuis.nl bestaat bovendien uit een team van drogist specialisten. Wij verzamelen alle drogistartikelen van de Nederlandse drogisterij. Zo vind je bij ons altijd het meest uitgebreide aanbod cosmetica, gezondheid, huishoudelijke en verzorgings -artikelen en kun je altijd kiezen uit de voordeligste aanbieder. Kortom; De ideale online drogist waar je alle artikelen kan vergelijken met andere aanbieders.

Meer lezen

Leave a Comment