Uncategorized

Mondkapjes voor in de trein nog steeds verplicht

posted by Mitchell 12/10/2020

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat mondkapjes voor in de trein en het andere openbaar vervoer verplicht zijn. Dit is al sinds juni zo en het zal niet snel veranderen. De richtlijnen zijn ondertussen weer aangescherpt en mondkapjes blijven een belangrijk onderdeel uitmaken van ons leven. Er wordt nu dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen in openbare gebouwen en een dringend advies wordt niet zomaar uitgesproken. Het is goed mogelijk dat jij mondkapjes voor in de trein wilt aanschaffen, vooral nu het er naar uitziet dat je deze nog wel een tijdje nodig zal hebben. Met de informatie in dit artikel doe je de beste aankoop.

Stoffen mondkapjes voor in de trein

Het is geen slecht idee om voor stoffen mondkapjes voor in de trein te kiezen. Want deze kun je wassen en opnieuw gebruiken. Ook al reis je niet erg vaak met de trein, dit scheelt toch geld en een boel afval. Het alternatief – wegwerp mondkapjes – is aanzienlijk slechter voor het milieu en de portemonnee. Daarnaast zijn stoffen mondkapjes in allerlei uitvoeringen te krijgen, zoals met een patroon, in een kleur, met een opdruk en zelfs met een afbeelding die je zelf aangeeft. Zo maak je het dragen van een mondkapje al een stuk minder erg.

Niet-medische mondkapjes

Een volgende belangrijk punt is dat je investeert in niet-medische mondkapjes voor in de trein. De tweede golf staat voor de deur en medische mondkapjes moeten echt enkel en alleen beschikbaar zijn voor medisch personeel dat dagelijks met patiënten werkt. Hier wil je dus ook niet aankomen. Niet-medische mondkapjes hebben geen keurmerk en er staat duidelijk bij vermeld dat ze niet-medisch zijn. Dit zijn de ‘ik bescherm jou en jij beschermt mij’ mondkapjes waarmee je het virus dat je zelf draagt tegenhoudt. In het openbaar vervoer creëert dat een veilige situatie, omdat iedereen ze draagt.

Toch meer bescherming?

Wil je mondkapjes voor in de trein aanschaffen die je toch meer bescherming bieden, maar die de voorraad medische kapjes niet aantasten? Dan kun je investeren in een mondkapje met een filter. Het is altijd mogelijk dat mensen bij je in de trein een mondkapje dragen van slechte kwaliteit of dat ze zich niet aan de gebruiksaanwijzing houden. Dat is niet te controleren, maar levert wel een risico op. Mondkapjes met filter beschermen je dan toch tegen het oplopen van het virus. Ze zijn niet verplicht, maar geven je wel meer gemoedsrust.

Wanneer heb je mondkapjes nodig?

Mondkapjes voor in de trein zijn niet de enige mondkapjes die je nodig hebt. Ze zijn verplicht in alle voertuigen die je van A naar B brengen, dus de metro, de bus, de tram maar ook taxi’s. Verder heeft de overheid dringend geadviseerd om ook mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. De enige plek waar dit dus nog niet hoeft is op straat. Je kunt je niet-medische mondkapjes voor in de trein ook voor al deze andere situaties gebruiken.

Meer lezen

Leave a Comment