Voeding

Kickstart je dag met havermout!

posted by Mitchell 09/02/2017

De tijd waarin havermout deed denken aan een plakkerige grijze pap ligt al lang achter ons. Het opnieuw hippe ingrediënt is zeker niet te missen als je lekker en gezond je dag wil starten.

Gezondheid

Het graan is een belangrijke bron van koolhydraten en vezels waardoor het enorm geschikt is als ontbijt. Het werkt zeer verzadigend en daardoor krijg je niet snel trek in tussendoortjes en zo kom je de ochtend lekker energiek door. Daarnaast zit deze powerfood ook boordevol belangrijke vitamines en mineralen zoals fosfor, magnesium, ijzer en vitamine B. Het graan is glutenvrij dus geschikt voor mensen met een aangepast glutenvrij dieet. Hieronder een aantal lekkere tips voor een heerlijk havermoutontbijt!

Knapperige granola

Met granola kan je experimenteren naar smaak. De basis bestaat uit havermout, wat plantaardige olie en honing gemengd en in de oven lichtjes knapperig gebakken. Naar smaak toe te voegen: allerhande noten en pitten, chocoladestukjes, gedroogde vruchten… Granola is heerlijk bij wat yoghurt of vers fruit.

Door toevoeging van wat gemalen dadels kan je met deze granola ook heerlijke repen maken die je makkelijk kunt meenemen naar je werk of de kinderen naar school. Zo kun je doorheen de dag ook van deze gezonde lekkernij genieten!

Winterse havermoutpap

Havermoutpap maken gaat sneller dan je denkt! Doe in een schaal wat havermout, sultanarozijnen en een halve appel in stukjes gesneden. Voeg hierbij een beetje kaneel en overgiet met een plantaardige melk zoals rijstmelk. Zet dit anderhalve minuut in de magnetron op een gemiddelde stand. Deze heerlijke warme havermoutpap helpt je op koude winterse dagen energiek opstaan!

Onmisbaar ingrediënt

Havermout mag zeker niet meer ontbreken in de voorraadkast van de gezondheidsbewuste consument. Het is een goedkoop en veelzijdig graan, boordevol gezonde voedingsstoffen. Dankzij zijn hoge verzadigingsfactor is het ook uiterst geschikt voor wie wil afvallen en voldoende vitaminen en mineralen aan zijn dieet wenst toe te voegen. Begin nu alvast maar te experimenteren!

Meer lezen

Leave a Comment