Voeding

Hoge bloeddruk en deze verlagen met afvallen

posted by Mitchell 15/09/2016

Een hoge bloeddruk komt veel voor in Nederland. Meer dan tien procent van de Nederlanders heeft hier last van. De meeste mensen weten niet dat ze dit hebben omdat er (nog) geen klachten zijn. En als er wel klachten zijn zoals hoofdpijn, hartkloppingen of bijvoorbeeld kortademigheid dan worden ze aan andere factoren gerelateerd.

Dit is enorm verraderlijk want op lange termijn geeft een hoge bloeddruk een verhoogd risico op hart- en vaatziektes.

Oorzaken hoge bloedruk: Overgewicht

Mensen met overgewicht hebben vaker een hoge bloeddruk. En overgewicht komt bij meer dan 40 % van de Nederlanders voor. Je hebt overgewicht als je BMI bove de 25 zit. Zit je boven de 30 dan heb je zelfs ernstig overgewicht (obesitas).

Het is dus belangrijk dat je een BMI ontwikkelt die onder de 25 zit. Als je voldoende beweegt en dus meer spiermassa hebt, mag je BMI wel iets hoger zijn omdat deze alleen rekening houdt met de verhouding tussen jouw lengte en gewicht.

Wat kan je doen tegen een hoge bloeddruk

Als hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door verkeerde leefgewoontes, kan je hier iets aan doen. Door meer te bewegen, je eetpatroon aan te passen of door afvallen zal je zien dat jouw bloeddruk vanzelf lager wordt.

Mensen met overgewicht hebben vaker een hoge bloeddruk. En overgewicht komt bij meer dan 40 % van de Nederlanders voor. Je hebt overgewicht als je BMI boven de 25 zit. Zit je boven de 30 dan heb je zelfs ernstig overgewicht (obesitas). Je kun eenvoudig zelf je BMI berekenen, door de formule in te vullen of door een handige calucalator op internet het werk te laten doen.

Het is dus belangrijk dat je een BMI ontwikkelt die onder de 25 zit. Als je voldoende beweegt en dus meer spiermassa hebt, mag je BMI wel iets hoger zijn omdat deze alleen rekening houdt met de verhouding tussen jouw lengte en gewicht.

Verder kan je ook bijvoorbeeld het gebruik van alcohol en koffie minderen, je zoutinname beperken.

Herbalife

Als je wilt afvallen is Herbalife een zeer geschikte methode. Hoewel de meeste mensen het Herbalife programma als afslankdieet zien, zijn de producten veel meer. De supplementen bestaan uit kruidenextracten en helpen je om dagelijks de juiste dosis vitamines, mineralen etc. Binnen te krijgen. De maaltijdvervangende shakes zelfs bevatten voldoende voedingsstoffen om je dag goed te beginnen. Door één of twee maaltijden door shakes te vervangen ben je ervan verzekerd dat je uitgebalanceerd eet, en toch zal je afvallen. Jouw lichaam zal namelijk meer verbranden dan je consumeert waardoor je jouw vetreserves gaan aanspreken.

Meer lezen

Leave a Comment