Uncategorized

Hoe kan je pijn verminderen tijdens een bevalling

posted by Mitchell 18/01/2023

Er zijn verschillende manieren om pijn te verminderen tijdens de bevalling. Hier zijn enkele van de meest populaire methoden:

  • Pudendale blok: Dit is een lokale verdoving die wordt geïnjecteerd in de wand van de schede, die pijn in het onderste gedeelte van de buik en het perineum vermindert.
  • Remifentanil: Dit is een soort opioïde die in infusie wordt toegediend tijdens de bevalling. Het helpt de pijn te verminderen zonder de bewegingen en reacties van de moeder te beïnvloeden.
  • Nitrous oxide (zoals Entonox) : Dit is een mengsel van zuurstof en stikstof, die wordt gegeven via een masker. Het vermindert pijn en angst zonder de moeder te verdoven, zodat zij zich nog steeds bewust is van de bevalling.
  • Acupunctuur: sommige vrouwen gebruiken acupunctuur tijdens de bevalling. Het is bekend om pijn te verminderen en te helpen bij het ontspannen.

Bekijk eens de pijnstilling van een bevalling

Het is belangrijk om te weten dat elke vrouw anders reageert op pijn en dat de keuze voor pijnbestrijding afhankelijk is van persoonlijke voorkeur en de omstandigheden van de bevalling. Het is aanbevolen om voor de bevalling te overleggen met een arts of verloskundige om te beslissen welke methode het beste bij jou past. voor meer pijnstilling bevalling neem gerust een kijkje bij verloskundige.

De zwanger intakes

Tijdens een zwanger intake, zal een arts of verloskundige informatie verzamelen over jouw medische geschiedenis, levensstijl, en eventuele risico’s die betrekking hebben op jouw zwangerschap. Hier zijn enkele van de onderwerpen die besproken kunnen worden tijdens een intakegesprek:

  • Medische geschiedenis: de arts of verloskundige zal vragen naar jouw medische geschiedenis, zoals eerdere zwangerschappen, chirurgische ingrepen, ziektes of aandoeningen, en medicijngebruik.
  • Levensstijl: ze zullen vragen naar jouw levensstijl, zoals roken, alcoholgebruik, en druggebruik, en hoeveel je aan sport doet.
  • Familie- en erfelijke aandoeningen: ze zullen vragen naar welke aandoeningen er in jouw familie voorkomen en of er bekend is dat er een verhoogd risico is voor 

bepaalde aandoeningen of chromosomale afwijkingen.

Verloskundigen krijgen vaak de tijd om hun cliënten te leren kennen, daardoor krijgt de cliënt vaak een vertrouwd gevoel met hun verloskundige. Verloskundigen zijn vaak de eerste aanspreekpunt voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en kunnen hen adviseren over de opties die beschikbaar zijn.klik hier voor meer info

Meer lezen

Leave a Comment