Voeding

Bloeddruk verlagen door af te vallen

posted by Mitchell 11/08/2014

Een van de belangrijkste oorzake van een (te) hoge bloeddruk is overgewicht. Overgewicht is een als maar groeiend probleem in Nederland. Gezien het huidige aanbod voeding is het ook niet zo gek dat we massal te dik worden. Verkeerde voeding is in overvloed voorhanden, vaak lekker en ook nog eens erg goedkoop. Wat kun je eraan doen om je overgewicht aan te pakken? In dit artikel geven we je een aantal praktische tips.

Op snelafvallenadvies.nl vindt je een gedetailleerd stappenlan. Volg je het stappenplan zoals daar is beschreven dan zul je gezond en snel afvallen. Dit zal direct van invloed zijn op je bloeddruk. Enkele tips die afgeleid zijn uit dit stappenplan zijn hieroder weergegeven.

Afvallen tips

Onderstaand enkele praktische tips om af te vallen en daarmee je bloeddruk om laag te brengen.

  • Ken de feiten. Begin je zomaar ergens aan dan is ook het afvalle gedoemd te mislukken. Verdiep je in wat er voor nodig is om af te vallen en stel vragen als wat is gezonde voeding? Ken je de feiten dan heb je een referentiekader waar je jou eigen gewoonten aan kunt spiegelen. Je weet dan ook op welke punten je zult moeten ingrijpen.
  • Analyseer je huidge eet- en leefgewoonten. Breng in kaart wat je zoal eet op een dag en wat je lichaamsbeweging is. Denk aan een week of uiterlijk 2 weken. Meestal heb je aan één normale week voldoende om een goed inzicht te krijgen.
  • Kijk waar jij afwijkt van het referentiekader en kies je eigen weg. Met welke methode je het beste kunt afvallen is voor iedereen verschillend. Sommigen vinden het fijn om op eigen kracht af te vallen, anderen vinden het prettiger als iemand hen coacht of willen graag een dieet volgen. Wat je ook kiest probeer telkens bij de feiten te blijven. Een wonderpil die je snel en blijvend laat afvallen zonder dat je er iets voor hoeft te doen bestaat eenvoudig weg niet. Wel kunnen producten je een duw in de goede richting geven. Het motiveert enorm als je goede resultaten ziet.
  • Blijf je gewicht in de gaten houden en trek op tijd aan de bel. Je kunt best eens wat aankomen (bijvoorbeeld na een vakantie of feestweek) maar corrigeer dit. Eet even wat minder of beweeg wat meer.

Meer lezen

Leave a Comment