Voeding

Voorkom een te hoge bloeddruk

posted by Mitchell 13/02/2017

Mensen met een te hoge bloeddruk zijn vaak aan een aantal patronen te herkennen: ze leven vrij ongezond, dus ze hebben vaak een wat slechter eetpatroon en een iets te uitbundig drankpatroon, en sommigen van hen roken. Dat is uiteindelijk op de lange termijn erg schadelijk, want een langdurige hoge bloeddruk is erg problematisch. Vaak hebben mensen met een hoge bloeddruk ook een vitamine tekort. In principe kun je je vitamines dagelijks uit een goede, gevarieerde en gezonde voeding halen. Wanneer je zo een voedingspatroon hebt, is er met de inname van vitamines in principe niks aan de hand. De waarheid is echter dat vele Nederlanders niet zo’n voedingspatroon hebben. Nederlanders variëren bijvoorbeeld te weinig met hun eten, zo wordt er vaak te weinig vis gegeten, en Nederlanders eten naar verhouding ook veel teveel zout. Zout is bijvoorbeeld ook een grote boosdoener van het veroorzaken van een hoge bloeddruk. Wist je bijvoorbeeld al dat er in je boterhammen alleen al genoeg zout zit die gelijk staat aan je totale dagelijkse zout inname?

Kennis is belangrijk

Velen zullen het bovenstaande niet weten. En mede daarom gaan mensen in de fout. Kennis is dus erg belangrijk. Vitamine b is bijvoorbeeld ook een erg belangrijke vitamine voor een gezonde levensstijl, en ook daarvan krijgen lang niet alle Nederlanders dagelijks voldoende binnen.  Gelukkig heeft het internet daar een oplossing voor, je kunt namelijk vitamine b kopen op diverse pagina’s, zoals bijvoorbeeld op http://www.vitamine-supplement.nl/.

Begin aan je nieuwe gezonde eetpatroon

Hoe eerder met je nieuwe levensstijl begint, hoe beter het is.  Wacht daarom niet langer om het roer om te gooien en je ook aan een goede voeding te houden. Je kunt ook nog een verlate ‘dry january’ houden, wat betekent dat je 1 maand geen alcohol gaat drinken. Ook daar zijn na een maand al heel grote voordelen van bekend zo bleek uit recent onderzoek.

 

Meer lezen

Leave a Comment