Gezondheid

Onderliggende factoren van een hoge bloeddruk

posted by Mitchell 30/08/2017

Wanneer men denkt aan een hoge bloeddruk en de problemen en ongemakkelijkheden die daarbij komen kijken denkt men in eerste instantie vaak aan dat dit wordt veroorzaakt door een verkeerd voedingspatroon. Zo zal een veel genoemde mogelijke oplossing zijn om minder zout te eten zodat de bloeddruk op een natuurlijk wijze zal worden verlaagd.

Dit is deels waar. Echter is het een misvatting dat alleen zout een factor is die een hoge bloeddruk tot gevolg heeft. Een andere belangrijke speler is natrium. We zullen kort uitleggen waarom natrium niet onderschat moet worden bij het analyseren van een hoge bloeddruk.

Natrium wordt opgeslagen in de huid

Natrium wordt namelijk deels in de huid opgeslagen dus het is belangrijk om een gezonde balans te vinden in de verhouding natrium en zout in de huid. Een verstoorde balans kan namelijk ook leiden tot allerlei huidaandoeningen. Het mag dus duidelijk zijn dat het belangrijk is om goed rekening te houden met de natrium inname wanneer je kampt met een hoge bloeddruk.

Immuunsysteem belangrijke factor

Wanneer we nog iets verder kijken zien we ook dat het immuunsysteem een prominente rol speelt bij het ontstaan van een hoge bloeddruk. Het is dus ook van groot belang om goed op te letten met ziektes wanneer je te maken hebt met een hoge bloeddruk.

Supplementen voor een betere weerstand

Ook kan het raadzaam zijn om supplementen te nemen die het immuunsysteem ten goede komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sambicol of een dagelijkse inname van vitamine c tabletten. Deze zijn in vrijwel iedere supermarkt of drogist gewoon te verkrijgen.

Het is daarom belangrijk om ook de onderliggende processen die ten grondslag liggen aan een te hoge bloeddruk te begrijpen om tot een geschikte oplossing te komen. Zo kan men sneller tot een oplossing komen en zul jij er minder hinder van ondervinden.

 

Meer lezen

Leave a Comment