Gezondheid

Waar wordt amoxicilline voor gebruikt?

posted by Mitchell 11/07/2017

Waar wordt amoxicilline voor gebruikt?
Amoxicilline wordt gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Dit zijn infecties die kunnen ontstaan in de longen, maag, keel, luchtpijp, darmen, bijholtes, middenoor en blaas. Het kan ook gebruikt worden bij de ziekte van Lyme, hersenvliesontsteking en geslachtsziekten zoals gonorroe en chlamydia.

Je kan amoxicilline in de vorm van tabletten en capsules krijgen. Die moeten met een glas water ingenomen worden. Het is ook in de vorm van druppels en drank te krijgen. Je moet een maatbeker gebruiken om de juiste hoeveelheid in te nemen. De druppels plaats je in je mond door gebruik te maken van de pipet. Als laatste kun je het ook via injectie krijgen, maar die wordt door een verpleegkundige gedaan.

Het is een kuur dat afgemaakt moet worden en dat kan 5 tot 10 dagen duren. Het hangt eigenlijk van de infectie af. Bij sommige moet je het enkele weken gebruiken. Je moet de medicijn over de hele dag verdelen. Probeer vaste uren te bepalen wanneer je het gaat innemen.

Amoxicilline kan voor bijwerkingen zorgen, maar deze komen zelden voor. Men kan last krijgen van maagdarmklachten, overgevoeligheid, droge mond, huiduitslag en ontstoken slijmvliezen in de mond en geslachtsdelen. In ernstige gevallen ontstaat blaarvorming om de mond en geslachtsdelen.

Bij dit medicijn mag je gewoon autorijden en alcohol drinken. Het gaat geen effect hebben op je reactievermogen. Ook mag het gebruikt worden wanneer je zwanger bent of borstvoeding aan het geven bent.

Het kan wel een wisselwerking veroorzaken wanneer het in contact komt met andere medicijnen in je lichaam. Raadpleeg de arts om er zeker van te zijn dat je de medicijnen samen mag gebruiken.

Meer lezen

Leave a Comment