Gezondheid

E-sigaret en stoppen met roken

posted by Mitchell 01/05/2017

Stoppen met roken van tabak neemt momenteel enorm toe in populariteit in Europa en ook in Nederland, steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van het gebruiken van een e-sigaret en stoppen met het roken van tabak. De e-sigaret heeft in de afgelopen 3 jaar ook een flinke ontwikkeling doorgemaakt, lekken niet meer en functioneren goed.

Wat is een e-sigaret?
Een e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat gebruikt wordt als moderne vervanger voor de klassieke tabak sigaret. Een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat bestaat uit een aantal onderdelen; batterij, clearomizer en heating coil. De clearomizer is de tank waar de e-liquid in gedaan wordt, deze schroef je op de batterij. Als je de batterij activeert krijgt de heating coil stroom, deze bevindt zich in de clearomizer en zorgt ervoor dat de e-liquid verdampt wordt.
Op die manier krijgt de damper de e-liquid met de nicotine binnen en komt hij aan zijn nicotine behoefte.

Stoppen met roken
Als je wil stoppen met roken blijkt de e-sigaret een heel goed hulp middel. Zowel voor de korte als voor de lange termijn kan een e-sigaret een roker van zijn nicotine verslaving af helpen.
De kracht van de e-sigaret zit hem in het geleidelijk aan afbouwen van de nicotine verslaving, zo kan je lichaam gemakkelijker wennen aan steeds minder en uiteindelijk geen nicotine meer. Dan is de zin naar een sigaret van zelf weg, ten opzichte als je doormiddel van cold turkey gaat stoppen met roken moet je in één keer een hele grote stap maken.

De e-liquid die je in de e-sigaret gebruikt is verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, op die manier is het mogelijk om met kleine stappen structureel jouw nicotine verslaving af te bouwen.

Meer lezen

Leave a Comment