Gezondheid

Reken af met een hoge bloeddruk met koolhydraatarme recepten

posted by Mitchell 23/03/2017

Wanneer we het hebben over welvaartsziekten, hebben we het over vormen van ziekten en kwaaltjes die te wijten zijn aan de luxe waarin we kunnen leven. Met name qua voeding zijn er nogal wat ziektes op ons pad gekomen.
Denk hierbij aan een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk. Maar ook aan diabetes en overgewicht (obesitas en morbide obesitas). Mensen in het westen hebben veel te besteden en kunnen makkelijk leven. Dat resulteert niet altijd in een gezonde levensstijl.
Het aantal mensen met een te hoge bloeddruk neemt in gestaag tempo toe. Medicijnen en pillen lijken weinig uitwerking te hebben of hebben andere vervelende bijwerkingen.
Reken zelf af met een hoge bloeddruk. Verlaag je bloeddruk met koolhydraatarme recepten.

Koolhydraatarme recepten
Wat is de definitie van een “koolhydraatarm recept”? Het gaat bij dergelijke recepten om ingrediënten die nauwelijks tot geen koolhydraten bevatten. Dan gaat het met name om enkelvoudige koolhydraten, zoals suikers. Die hebben een negatief effect op de gezondheid en maken ons onnodig dik.
Koolhydraatarme voeding kan dus resulteren in het verminderen van lichaamsvet, maar vermindert ook het cholesterol én de bloeddruk.

Verlaagde bloeddruk met koolhydraatarme recepten
Aan veel voeding wordt zout toegevoegd. Maar zout is geen natuurlijke toevoeging aan deze producten. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker of om producten een langere tijd te kunnen bewaren. In fabrieken wordt zout veelvuldig ingezet. Het zit in vrijwel alles wat we dagelijks op tafel zetten: van brood tot pasta en van sausjes en dressings bij de vlees en sla tot in kant-en-klare gerechten.
Deze enorme hoeveelheden zout gaan ons niet in de koude kleren zitten en zorgen er voor dat onze bloeddruk enorm stijgt. Een hoge bloeddruk is dus het gevolg van teveel ongezond eten. Je kunt het tij keren door gezondere voeding te gaan nuttigen. Koolhydraatarme voeding is daarbij een heel goede manier.

Producten
Wat zijn dan de producten waar je aan moet denken, als je koolhydraatarm wil gaan eten? De meeste mensen zijn nu bang dat er een gecompliceerde lijst volgt, maar dat valt wel mee. Alles wat binnen een koolhydraatarm dieet past is in de supermarkt te vinden. Want wat dacht je van vis en vlees, ei en gevogelte, maar ook groenten en noten en zaden? De belangrijkste voorwaarde is dat je de producten zo natuurlijk mogelijk houdt en niet met sausjes en jus’ overgiet. Daardoor worden ze al snel ongezond.
Ook het drinken van sappen en limonades met een hoge concentratie suiker is af te raden (met name voor je cholesterol). Het kan even wennen zijn, maar je zal binnen een paar dagen voelen dat je gezonder bezig bent. Je bloeddruk kun je op deze manier heel eenvoudig zelf verlagen, maar daarbij profiteer je ook nog eens van de vele andere voordelen voor je gezondheid.

Conclusie
Een hoge bloeddruk is een welvaartsziekte waar veel pillen en medicijnen voor zijn. Maar vrijwel iedereen die deze medicijnen gebruikt, loopt aan tegen bijwerkingen of het feit dat ze niet werken. Eigenlijk moet je een te hoge bloeddruk aanpakken bij de kern van het probleem: ongezonde voeding. Voeding met teveel zout dien je uit de weg te gaan en te vervangen door koolhydraatarme voeding. Op die manier eet je gezonder, verantwoorder en gevarieerd en kun je zelf een groot verschil maken voor je gezondheid, inclusief je bloeddruk.

Meer lezen

Leave a Comment