Gezondheid

Wat is melatonine?

posted by Mitchell 15/08/2016

Melatonine is een hormoon dat het slaap- en waakritme van ons lichaam regelt. Het wordt geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen op basis van de aanwezigheid van licht. Wanneer onze ogen blootgesteld worden aan licht wordt de productie geremd en wanneer het licht verdwijnt, start de productie van melatonine. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam geleidelijk aan in rusttoestand komt en zich gaat voorbereiden om te slapen.

Verstoring van de melatonine productie

Bij onvoldoende melatonine-gehalte kunnen slaapproblemen optreden en kan het aan te raden zijn om melatonine te kopen om de slaap te helpen verbeteren. Mensen met een verstoord dag- en nachtritme, bijvoorbeeld vanwege hun job of reizen (jetlag) kunnen er baat bij hebben om melatonine te kopen. Ook voor oudere mensen kan dit nuttig zijn aangezien de natuurlijke productie van melatonine minder wordt bij het ouder worden.
Verder zijn er nog een aantal groepen waarbij het innemen van melatonine nuttig kan zijn zoals kinderen met aandoeningen zoals ADHD, blinde mensen en mensen die ontwennen van slaapmedicatie. Melatonine kopen is daarom voor veel typen mensen een voordeel.

Melatonine kopen

Melatonine in kleine dosis is vrij bij de apotheker te verkrijgen, in hogere dosissen is een voorschrift van de arts nodig. Aan te raden is blootstelling aan computers en televisie kort voor bedtijd te vermijden omdat ook het licht deze toestellen de productie van melatonine afremt. Je kan er ook voor kiezen om melatonine 3mg te kopen. Hierdoor kom je nog sneller in slaap.

Meer lezen

Leave a Comment