Sport

Stappenteller

posted by Mitchell 20/05/2014

Stappenteller

Een stappen-of pedometers zijn zeer handige hulpmiddelen om te checken hoeveel u dagelijks eigenlijk beweegt. De stappenteller gaat precies na hoeveel stappen u dagelijks zet. U kunt de stappenteller of pedometer aan uw heup bevestigen (sommigen kunt u ook bevestigen aan uw enkel of been) en vervolgens wordt elke stap nauwkeurig bijgehouden. Of u nu een kleine of een grote stap zet maakt niets uit. Beweegt u wel voldoende? De teller kan u gewoon de gehele dag blijven dragen. Het is een klein onopvallend apparaatje. Activiteiten zoals tuinieren, boodschappen halen, wandelen en hardlopen kosten allemaal energie en u kunt meten hoeveel stappen u in totaal zet. Er zijn simpele berekeningen waarmee u kunt nagaan hoeveel energie u per dag hebt verbruikt met een hoeveelheid stappen. Daarom is de stappenteller het hulpmiddel dat o.a. uw poging tot bijvoorbeeld het afvallen in gewicht kan ondersteunen.

Beweeg veel

Beweegt u regelmatig, dan beschermt u zich automatisch tegen bepaalde ziekten. Al een beperkte activiteit per dag heeft volgens onderzoeken een goed effect op uw algehele gezondheid. Alleen moet u meer en vaker bewegen wil het op termijn echt ziekten voorkomen. Pak daarom in plaats van de auto het liefst dagelijks uw fiets! Of ga wandelen en haal dan meteen de boodschappen in huis. Met een stappenteller kunt u het aantal stappen die u dagelijks zet bijhouden en indien mogelijk vergroten. Als u dagelijks zo’n tienduizend stappen zet dan beweegt u voldoende. Alles daaronder is natuurlijk mooi meegenomen maar eigenlijk te weinig.

Hoeveel bewegen is gezond?

De norm voor gezond bewegen is een beetje moeilijk vast te stellen. Tot vijfduizend stappen zetten per dag is veel te weinig. Voorkom problemen aan uw hart-en bloedvaten en probeer het aantal stappen, met behulp van de stappenteller, op te voeren naar achtduizend tot tienduizend per dag.

Welke stappentellers verkopen we?

We verkopen diverse soorten tellers. Ons aanbod varieert van tellers die alleen nauwkeurig de stappen tellen, z.g. pedometers, tot tellers die voorzien zijn van een hartslagmeter, stopwatch en calorieverbrander. Bekijk ons aanbod nu direct en koop ook een stappenteller. Samen gaan we voor een gezond Nederland!

 

Meer lezen

Leave a Comment